2019年4月14日 星期日

aWitch 店主足跡(一): aWitch 銅鑼灣店有幾十個地區的手工皂?

銅鑼灣店一開店就放置一個肥皂櫃,本來打算放置大店主修讀手工皂師課程的作品,和一直以來的創作嘗試。但係當客人朋友知道呢個櫃的存在後,每次去旅行或公幹,見到SOAP或Shampoo,都會以不同的名義帶來做手信(客人朋友已經將店主仨=肥皂😂)。
去旅行最開心一定係帶(唔一定要買🙈)手信比朋友(細店主收到來自北海道的清新空氣,多謝晒😆),現時展示櫃已有超過十幾個國家地區的soap或shampoo,前後超過70件,仲以平均每年約10件的速度增長中,講講下暴露了aWitch 的年紀😅
好多謝各位賜皂的客人朋友,非常歡迎帶多D手信俾我地,讓我們了解下當地肥皂文化,你知啦,無得去聞下、望下都開心嘛。

aWitch 店主足跡(一): aWitch 銅鑼灣店有幾十個地區的手工皂?
https://bit.ly/2Z8s0VY

aWitch 店主足跡(二): 母乳Lotion 大人BB都岩用



https://bit.ly/2Z8s0VY

沒有留言:

張貼留言

【aWitch​ 齊來動手做】DIY花材香薰蠟片|別出心裁巧手製作出隨身掛住你的禮物

咁耐以來,有一樣野是恆常不變的,就是對美的追求。而當一樣物件靚得黎仲會散發出陣陣的幽香的時候,你是否會愛不惜手呢? 就是因為咁,近年來好多人越來越重視不同種類的香薰產品,而市面上的香薰產品又不斷推陳出新,用黎滿足大家的願望。 今日同大家介紹一下可以掛在室內,車內或隨身攜帶的香薰產...