2018年8月21日 星期二

aWitch 長髮長有(二): 君不見頭上髮絲天上來,沖涼洗頭不復回?!

君不見頭上髮絲天上來,沖涼洗頭不復回
😭
上回與各位分享過夏天「油頭」的解決方案。
(Recap:aWitch 長髮長有(一): 天氣咁熱,不想做「油」頭?!https://bit.ly/2utmGyy 

今次 大店主就同大家探討下「甩」頭髮點算好。今時今日香港生活壓力大,大家工作OT當食生菜,加上夜瞓。「甩」頭髮越黎越年輕化。🙈好多人黎aWitch 同店主們吹水時都好想知,aWitch既手工洗髮皂有無辦法幫到手?好多叻叻客人朋友(係啦,店主們知道aWitch客人一向都高質)一來就識問係唔係應該用草藥皂。其實,「甩」頭髮原因好多,而油脂失衡係主要原因之一。
油脂失衡有程度深淺之分。

今次就介紹aWitch 5款手工洗髮皂既其中兩款:

油脂失衡(淺至中) - 山茶花蕁麻葉洗髮皂
。高比例山茶花油,配合有機蕁麻葉,泡泡綿密細緻,洗後髮絲清爽
。平衡頭皮油脂分泌,減少掉髮、頭皮屑問題
立即購買:
https://bit.ly/2uH5CVs



油脂失衡(中至深) - 左手香深層清潔洗髮皂
。使用自家種植有機左手香,深層清潔頭皮,洗後髮絲清爽
。平衡頭皮油脂分泌,減少掉髮、頭皮屑問題
立即購買:
http://bit.ly/2KVEkRb



aWitch 還有多款 頭髮護理產品:
https://bit.ly/2NgPHob
(買滿$350,即包順豐到工商地址、各順豐站或智能櫃!)

=====================
相關文章

aWitch 長髮長有系列http://bit.ly/2OEcA6m
aWitch 長髮長有(一): 天氣咁熱,不想做「油」頭?!
https://bit.ly/2utmGyy
aWitch 長髮長有(二): 君不見頭上髮絲天上來,沖涼洗頭不復回?!
http://bit.ly/2nUaKSP
aWitch 長髮長有(三): 生髮掉髮大作戰
http://bit.ly/2QKk6h9
aWitch 長髮長有(四):護髮之道
http://bit.ly/2BdD8XR
aWitch 長髮長有(五): 適合天氣回暖使用的洗髮皂

沒有留言:

張貼留言

【aWitch​ 齊來動手做】DIY花材香薰蠟片|別出心裁巧手製作出隨身掛住你的禮物

咁耐以來,有一樣野是恆常不變的,就是對美的追求。而當一樣物件靚得黎仲會散發出陣陣的幽香的時候,你是否會愛不惜手呢? 就是因為咁,近年來好多人越來越重視不同種類的香薰產品,而市面上的香薰產品又不斷推陳出新,用黎滿足大家的願望。 今日同大家介紹一下可以掛在室內,車內或隨身攜帶的香薰產...